Pečení
VANILKÁČKY |
|
300 ml 10% smetany | |
100g másla (Hery...) | |
50g sádla | |
3 vejce | |
3 vanilkové pudinkové prášky | |
2 vanilkové cukry | |
150g cukru | |
300g polohrubé mouky | |
500g hladké mouky | |
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí | |
Postup: | |
Těsto vyválíme, vytvarujeme, necháme chvilku vykynout, potřeme vejcem se smetanou a pečeme dozlatova při 220°C |
|
Nastavení pekárny: Program Těsto |
Těsto na cokoliv sladké - CCA 25 ks |
|
Suroviny: | |
POVIDLOVÉ BOCHÁNKY | |
200 ml mléka | |
asi 150 ml oleje (podle potřeby olej přidat, je lepší mastnější, lépe se s ním pracuje) | |
|
|
trošku soli | |
1 vejce | |
500g polohrubé mouky | |
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí | |
tvaroh | |
|
||
250 ml vlažného mléka | ||
150g rozpuštěného másla | ||
2 žloutky | ||
2 lžíce citronové šťávy - dala jsem citronku | ||
strouhanou kůru z jednoho citronu - nemusí být | ||
500g hladké mouky | ||
50g cukru | ||
1 sáček vanilinového cukru | ||
špetku soli | ||
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí | ||
PROGRAM : DOUGH (těsto) | ||
Anglické rohlíky po česku |
Suroviny: |
100 ml podmáslí |
300 ml mléka |
100g tmavé žitné mouky |
400g hladké mouky |
sůl |
trošička medu |
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí |
anglická slanina cca 25 dkg |
Postup: |
Poznámka: |
Během hnětení si těsto ohlídat a mouku dosypávat tak, aby těsto nelepilo! Záleží na hustotě podmáslí a tak nejde přesněji napsat, kolik mouky přesně je potřeba |
Perníčky
1,20kg hl.mouky, 40dkg cukru, 30dkg medu, 1 máslo-Hera, 3-4 vejce, nové koření-6kuliček, anýz-1 lžíčka,
badyán-6 hvězdiček, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce skořice, vanilkový cukr (lze nahradit práškem do pečiva do perníku)
Úsporná vánočka
500g pol.mouky, 50g cukru, 50g rostlinného tuku, 40g droždí, 1/8l mléka, 2 vejce, špetka soli, 50g rozinek,
lžíce oloupaných mandlí, vejce na potření.
Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ostatní ingredience
a pomalu přidáme kvásek. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Cukrářská vánočka
500g pol.mouky, 110g másla, 110g cukru, 2 žloutky, 30g droždí, 1/4l mléka, 50g rozinek, 50g oloupaných mandlí, špetka
strouhané citronové kůry, trocha vanilky, špetka soli, vejce na potření.